Två hästar motionerade.

Två hästar motionerade.

God kväll på er alla, Söndag är här och imorgon är det ny vecka. Igår var jag iväg hos min kille, blev tåg dit och tåg hem då jag fortfarande inte har några linser. Imorgon ska dem förhoppningsvis dyka upp i brevlådan. Gör dem det kommer jag jubla kan jag säga er! Är så trött på att se så illa hela tiden.

Kom hem runt 10 idag, skönt att tågen flöt på. Lyssnade på Creepypodden hela vägen hem. En av få poddar jag fastnat för, Men lyssnar på några mer men inte lika mycket. När jag kom hem så käkade jag lite mackor, begav mig sen till stallet för att mocka och motionera Tesla och Ferarri. Intressant att det bara var bilnamn på hästarna.

Började med att mocka igenom Teslas box, Helt okej var den att mocka idag. Vissa dagar tar det ofantligt lång tid för att hon stökar runt så mycket. Efter det fixade jag hennes hö och kraftfoder, efter att ha fixat klart allt tog jag först in Ferrari (Han kallas även för Frasse).

Planen var att tömköra Frasse vilket jag gjorde. Till en början var han spänd och inte alls som jag förväntat mig. Fick helt enkelt släppa ner kraven lite och mest lära känna honom. Vet ej hur pass mycket tömkörd han är sen innan. Började med fyrkantsspåret i skritt där jag testade att göra halt och så i båda varven. Testade även att tömköra på volt i trav och skritt. Ingen galopp då han har en tappsko. Lite mjukare mot sluten men är inte helt nöjd med traven. Hade jag jobbat honom lite till så tror jag det hade släppt.

Frasse innan vi gick mot ridhuset.

När Frasse var klar så gick jag in för att göra i ordning honom, då visade sig att hans hagkompis inte ville stödja på sitt ena ben. Så vi tog in honom och fann att hans sko var helt på sniskan samt att det var glapp mellan hov och sko. Vi drog av honom hans sko och då blev det bra igen. Måste ha varit någon söm som låg och stack honom den stackaren.

Vid det här laget blev jag lite orolig, för att jag inte skulle hinna motionera Tesla innan mörkret kom. Kan nämligen inte köra bil i mörkret just nu, så behövde köra hem innan det blev allt för mörkt. Lade i en extra växel och lyckades med att få ordning på allt och hann longera henne. Vi har en liten annorlunda longeringsperiod nu. I vanliga fall brukar jag inte longera i grimma så pass mycket, och inte heller släppa henne. Men nu har jag longerat henne i trav i båda varven och sen släppt henne. Hon får då galoppera runt i ridhuset i båda varven och sen trava lite.

När jag släppte henne i början, så var hon orolig och stressad. I dagsläget så tror jag att hon tycker det är extremt roligt. För hon galopperar oftast på i ett bra tempo och lyssnar bra på förhållningarna jag gör med rösten. Idag så testade vi olika tempon och det var riktigt kul att se vilken utveckling det blivit. Visserligen blir hon lite stressad fortfarande, men det beror på att hon skvätter upp sand på väggarna och då gör ljudet att hon blir rädd. Men ser detta som ett bra sätt att bygga våran relation på.

Manen har äntligen börjar bli bättre nu!:D

Imorgon hoppas jag på att linserna kommit i brevlådan, jag har nämligen tänkt rida om det har det. Annars får jag vänta ut det lite till. Vill inte rida i mina glasögon då jag faktiskt inte ser alldeles kanon bra.

Kommande vecka bör även se ut följande.

  • Måndag: Linserna bör ha kommit, så bör kunna börja rida Tesla igen.
  • Tisdag: Stallet och chilla för det mesta.
  • Onsdag: Jobb mellan 17-23.10, Ska fixa stallet på förmiddagen och även hinna med att rida en bra sväng.
  • Torsdag: Har ett möte på morgonen och sen stallet.
  • Fredag: Ev ska jag jobba 17-23.10 annars blir det nog bara att ta det lugnt. Rida ska jag försöka göra med.
  • Lördag: Jobb 14-23.10, Tänker att Tesla får vila då.
  • Söndag: Ridning och sen får vi se vad som händer.

Hur ser eran kommande vecka ut!? Jobb, skola eller vad ska ni hitta på?

//Irmeli

4 reaktioner till “Två hästar motionerade.

    1. Lite ojämn fortfarande, men det är ett projekt jag fixar med lite hela tiden. Rykte sönder manen för några veckor sedan och nu börjar den se vettig ut igen!:D

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *