Hästlistan

Hästlistan

Hittade denna listan hos Systrarna Elfstrands och lånade den!:)

1. Namn och ras? Tesla , Okänd står det i passet. Men hon är korsning mellan Halvblod och Fullblod.

2. Födelseår samt mankhöjd? 2003, och cirka 163 cm.

3. Stam? Tesla är E: Mr Simple Minds och U: Gevalia.

4. Bästa egenskap? Att hon är så klok och lugn.

5. Sämsta egenskap? Hm, det är att hon ibland skrapar i gången när hon vill ha uppmärksamhet.

6. Favoritgodis? Teslas favorit är att få godisar från Jackson som smakar äpple. Hon gillar dock andra saker. Päron, äpplen, morötter. Hon ogillar banan har jag konstaterat.

7. Meriter? Hoppning: 1,20 med föregående ryttare. Dressyr: LB:2 62.833 även det med föregående ryttare.

8. Olater? Skrapar gärna i stallgången när hon väntat för länge enligt henne.

9. Storlek i täcken? 145 har hon i de flesta täcken. Men i ett har hon 140 från amigo.

10. Storlek i träns/grimma? Kluven vad hon har xD I de flesta grimmor har hon Cob, men hon har även någon full. Problemet är att ingen grimma förutom, en från Lamicell sitter optimalt.

11. Favoritställe att bli kliad/borstad? Hm direkt favoritställe har hon inte direkt. Att bli kliad i pannan är dock skönt. Och ibland vill hon klia mulen.

12. Vad får hästen för foder? Hon får ca 10 kg hö om dagen, Sen får hon Masch på morgonen. På kvällen får hon Natures best från Pavo. I samma hink lägger jag i lite äpple eller morötter plus Nyponpulver och rödbeta.

13. Hur länge har jag ägt hästen? Den 27 Januari har jag haft Tesla i ett halvår.

14. Våra mål med hästen? Att jag och Tesla ska komma ut i framtiden och hoppa lite banor på 110 nivå är tanken. Men just nu under kort sikt är det att jag ska våga rida mer och att jag framför allt ska våga hoppa henne igen.

15. Utbildningsnivå?I hoppning ligger hon på 110-115 nivå. I dressyren kan hon en del, som öppnor, slutor, skänkelvikning.

16. Smeknamn? Hm ja några har hon ifall. Tesla, Teslis, Teslus, Teessslaaan. Hajen.

17. Bästa hästkompis? Lucky.

18. En vanlig dag i min hästs liv ser ut så här: Tesla går ut i hagen på morgonen. Ganska tidigt. När hon väntar på frukosten så gör hon några konstiga grimaser som jag kallar för att hon gör hajen. Sen är hon ute och solar med sina kompisar och drar med dem längst ner i hagen innan lunch. Sen går dem tillbaka upp och käkar lunch. Det bästa enligt Tesla är att dem andra inte äter upp allt sitt hö så då kan hon ta det. Så nä klockan är runt två så är hon färdig och går med dem andra neråt i hagen. När kvällen kommer får hon benen spolade om de är leriga och sen in i sin box för att gosa ner sig i sina Back on track skydd och äta lite mellanmål. Sen kommer kvällen och då är det dags att göra hajen igen, det är om det går långsamt att få maten.

//Irmeli

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *