Dags att komma igång

Dags att komma igång

De senaste veckorna har Tesla fått gå på lite halvfart. Det har varit så att jag varit borta en del över både jul samt nyår. Sen så var hon lite småseg innan hon gick på vila. Så nu har hon fått vila upp sig och kiropraktorn var ute och kände igenom henne. Härligt att höra att hon hade fått mer muskler och var finare i kroppen. Så jag ska fortsätta rida som jag gjort. Förra omgången fick vi bakläxa då Tesla var extremt stram i sin halsmuskulatur. Så att rida henne lång och låg istället föra att dra ihop henne har gett resultat.

Började med att longera henne lite lätt för någon dag sedan, Då blåste det och hon var på helspänn en liten stund. Hon var lite vild men inget som ej var hanterbart. Otroligt skönt att ha en häst som kan vila utan att bli jobbig vid igångsättning. Longerade henne även igår och då valde hon att löshoppa sig halvt med. Då det stod massa hinder i ridhuset så travade jag henne på lina och tänkte att hon skulle få galoppera av sig löst istället. Hon både galopperade men började även hoppa efter en stund. Så lite diverse småhinder hoppade hon över och även någon studs serie.

Detta är från när hon hoppade sig själv.

Idag blev hon riden av en annan tjej, hon söte medryttarhäst så hon var ue och testade Tesla lite. Hon ska få komma ut en gång till tänkte jag och så får vi se. Är lite irriterad på mig själv just nu med, jag har ingen bil då den har varit på lagning och står ända i Älmhult just nu. Den är färdig för att hämtas men jag kan inte åka och fixa det. Då mina linser ej kommit ännu och jag tappade mitt sista par så ser jag inte ett skvatt. Mina glasögon jag har är tyvärr inte uppdaterade, så dem kan jag se lite med men inte tillräckligt.

Bjuder på en gammal sommarbild.

Hur gör ni om ni ska ha medryttare? Bestämmer ni er direkt eller vill ni se fler gånger?

//Irmeli

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *