Välkommen 2020!

Välkommen 2020!

Skönt med nytt år igen! Får hoppas på att det blir ett bättre år. Visserligen får man kämpa lite och inte bara glida med. Förra året började inte jätte bra, sorgen efter mamma var kvar och det var fortfarande så nytt att hon ej fanns i livet längre.

I Januari förra året ,gick jag fortfarande på min lastbilsutbildning och försökte ta mina behörigheter. Tog mitt ADR bevis i skolan. Både Explosivt och ADR fullt ut. Finns en ytterligare ADR kurs som inte är lika stor. Var även ute på praktik med skolan. 4 veckor spenderade jag boendes hos min kille då jag praktiserade på Kaj Inrikes i Älmhult.

I februari var jag återigen tillbaka i skolan, Vi fick köra lite manuell lastbil och jag avskydde den verkligen. Vi började även köra med släpet under denna perioden.Jag hade tur då jag fick köra en hel del med släp på min praktik innan dem andra i klassen. Jobbade fortfarande kvar på mitt gamla jobb en del helger.

I mars letade jag medryttarhäst, men hittade ingen jag trivdes med tyvärr. Skolan flöt dock på och jag tror vi hade teoriprov för CE under den perioden eller om det var YKB. Kommer inte riktigt ihåg. Jag var även en runda på Hooks herrgård med min kompis Linnéa.

April kom sen ,och då blev bilen inlämnad pga att bromsarna var helt slut på den. Största höjdpunkten var när jag och Jenny åkte till Göteborg horse show! Önskar att det skulle blivit repris även iår men tyvärr ser det inte ut som det kommer bli så. Jag var även och skrev på papper för ett sommarjobb som jag varit på tidigare.

Maj var sista månaden i skolan. Vi var ute på praktik och jag var på Brunskogs i Ljungby. Där hade jag en otroligt bra handledare och lärde mig mycket. I slutet av maj åkte jag och min kille utomlands och var borta i 8 dagar. Vi var på Kanarieöarna. Otroligt trevligt. Har inte varit utomlands på flera år nämligen.

I början av Juni åkte jag ner till Skåne och jobbade på ridlägret, var där i ca 5 veckor innan jag valde att säga upp mig och åka tillbaka till Småland. Många orsaker var grund till min uppsägning och jag är stolt över att jag valde mitt mående och min hälsa i första hand. Åkte dock tillbaka lite senare och hjälpte till på sista avslutningen då det alltid är mycket att göra de dagarna.

Juli blev en månad med vila för min del, jag hade inte mycket ork efter mitt jobb på lägret. Jag började kolla mer intensivt efter häst med. Då snubblade jag över annonsen på Tesla. Den 27 Juli anlände hon till Östrahult och blev min första egna häst. Dock han jag sätta foten i stigbygeln första ridpasset hemma och sen flög jag av. Så pass illa att jag inte kunde röra armen på ca 1 vecka, fortfarande inte helt okej i den axeln ännu.

Augusti så började i skolan igen,för att klara sista delen av min utbildning, nämligen att ta CE kortet. I samma veva började jag även köra lastbil på mina lediga dagar och jobbade på ett åkeri i Värnamo. Trivdes helt okej till en början.

September kom och jag klarade av mitt CE kort och blev klar i skolan, då började jag jobba på åkeriet fullt ut med. I denna vevan blev jag dålig och stressade för mycket. Fick då en sjukskrivning från sjukhuset, läkarna tyckte även att jag skulle byta jobb, jag själv kände samma sak. Så jag sade upp mig på nuvarande jobb och blev hemma istället.

I oktober var jag sjukskriven men sökte redan nya jobb, otroligt hårt och slitsamt. Man blir relativt frustrerad när man söker jobb. Jag lägger ofta ner så mycket tid och energi på att söka. När man sedan får ett nej blir man bara deprimerad.

November var ungefär som oktober, jag sökte massa jobb och gick på lite olika intervjuer. Tesla gick det framåt för och vi började hitta varandra mer i både ridningen och från marken.

December, tuff månad. Både ekonomiskt och med mycket annat har det varit en otroligt stor press. Dock kom en glädjande nyhet, jag fick genom en kompis ett jobb på en butik i stan. Så i detta skedet kändes allt mycket bättre då jag skulle klara mig ekonomiskt igen. Så tacksam för detta.

Bjuder på denna bilden från i somras.

Kanske ingen jätte lång och detaljerad årsresumé men det var mitt år 2019, jag hoppas på ett fint år 2020 och önskar att dem i min omgivning med får ett riktigt toppen år!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *