Ridtur i Mörkret och dressyr.

Ridtur i Mörkret och dressyr.

Torsdagen är äntligen kommen, snart är det dags för helg och sen börjar jag med min stallvecka nästa vecka. Jag har även turen att fylla år nästa vecka med. Så blir en trevlig och lite spännande vecka.

Igår åkte jag lite senare på eftermiddagen till stallet, jag är hemma om dagarna men jag tar in Tesla själv. Det är för att hon sover med benskydd om nätterna så då sätter jag på dem. När jag kom till stallet så frågade jag Elsa om hon ville skritta ut en sväng och ja det ville hon. Efter att vi båda mockade så tog vi in Tesla och Lucky. Red en kortare skrittrunda i mörkret med pannlampa. Jag måste köpa en ny om jag ska göra det igen, den var sämre än jag minns den. Det gick helt okej , dock blev dem rädda vid ett ställe och Lucky bockade lite.

Idag gick jag upp vid 9 och kollade lite på tv. Sen åkte jag till stallet tillsammans med min faster, Vi mockade och fixade stallsysslorna. Sen tog jag in Tesla och gjorde iordning henne. Nu när det är varmare igen så har hon rullat sig i leran och hade lera på hela vänster sida. Red henne ett kortare dressyrpass i ridhuset och det gick bra. Hon blir piggare efter hon fått galoppera och så. Men jag ska alltid lägga in skänkelvikningar varje ridpass, har märkt att om man ej gör några så blir hon ej lika lösgjord. Har lång väg kvar innan det blir kanonbra men det är ju det som är meningen med ridning, allt ska inte klaffa direkt hela tiden.

Imorgon får vi se vad som händer, det beror mycket på vädret men ska försöka rida ut henne är tanken. Sen så ska hon hoppas på lördag. Söndag kommer jag skritta ut henne lite och sen på måndag får jag se. Hade tänkt hon ska vila någon dag med då jag dels ska iväg nästa vecka.

Tesla igår efter uteritten
En till bild från igår.

//Irmeli

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *