Arbete i töm samt dressyrpass

Arbete i töm samt dressyrpass

Onsdagen har nu anlänt, skönt att det snart är helg. Är taggad inför Teslas tävling på lördag. Jag kommer grooma, först Tesla sen min stallkompis häst. På söndagen ska jag med hjälpa till. Så kommande helg kommer endast spenderas i stallet och ute på tävlingsbanorna. På söndagen ska jag följa med på dressyr uppe i Jönköping och sen hoppning i Värnamo hela lördagen. Var med och groomade lite förra söndagen med för samma tjej som sa tävla Tesla, otroligt kul och det slutade med vinst för dem.

Igår var tanken ridning, men i sista sekund bestämde jag mig för att tömköra istället. Jag vet inte om Tesla har blivit tömkörd innan så det var ganska spännande. Hon var lite spänd vid vissa moment, men det är bara att träna vidare på. Jag tror dock att hon tycker det är roligare att bli riden på. Tömkörde henne i alla gångarter på volt, även lite ute på spåret i skritt och lite trav.

Tog gårdagens dressyrpass och red det idag istället. Började med att skritta fram länge. Sen red jag med längre tyglar och ställde både inåt samt utåt. Gjorde lite halter samt igångsättningar. Kom sen fram i trav och red lika mjukt. När hon kom igång mer blev hon starkare och jag fick byta sätt att rida. Svårt att förklara men hon är som två olika hästar under ett ridpass. Först seg och man kan rida riktigt mjukt och fint. Sen blir hon pigg och stark, då får man rida mer tydligt och inte plocka för mycket i henne. Då blir hon bara irriterad. Har dock fortfarande svårt med att inte plocka för mycket. Det kommer dock bli bättre och bättre. Avslutade med att skritta av henne på längre tyglar och göra lite halter genom att använda kroppen mer. Hon är riden med mycket sits tidigare, men jag har sällan ridit med mycket sits innan. Så därför övar jag.

Imorgon är tanken att hon ska vila, ska då försöka fixa hennes man lite samt frisera henne. Hon har fått en hel del hår det senaste. Men hon är söt i sin vinterpäls. Framför allt är hon mycket mörkare i färgen nu och jätte luddig. På fredag ska jag packa och försöka antagligen skritta ut en runda eller longera henne lite inspänd.

//Irmeli

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *