Oj! Det har hänt en del nu…

Oj! Det har hänt en del nu…

Ja nu gick det så där länge mellan att jag skriver, attans! Jag blev tvungen att läsa ikapp lite vad jag bloggat om sist. Hur som så kan jag säga att jag just nu blivit arbetssökande pga olika omständigheter. Därför hinner jag lägga en del tid i stallet just nu hos Tesla.

Hade även ut kiropraktor till Tesla, en tjej som heter Jessica och som har företaget Equifys. Hon började med att titta lite och känna samt klämma. Det första hon säger är att Tesla’s halsmuskulatur är extremt spänd. Det är ett vanligt problem om hästarna rids på graman, dock har vare sig jag eller förra ägaren gjort det utan hon har gått så ett tag. Fick tipset att hon ska ridas lång och låg. Gärna ridas på mycket framåt i det läget. Min första tanke var hur ska detta gå? Dock fortsatte hon leta låsningar och rätta till dem. Tesla njöt igenom hela behandlingen och extra mycket när hon fick halsen masserad.

Jessica lämnade oss med order om två dagars vila efter besöket. När väl jag fick rida igen longerade jag henne mest för motionens skull. Redan där märkets skillnad på Tesla. Dagen efter satt jag upp och red. Måste säga WOW! Vilken skillnad på häst. Så mjuk och följsam blev hon efter en behandling. Blev ju lite orolig hur det skulle gå att rida henne i lägre form, det hade jag verkligen ej behövt! Hon går nu självmant i en lägre form och man kan korta upp henne med. Trodde ej att en person kunde göra så mycket för en häst men ack så fel jag hade!

Jag har ridit på under dagarna och börjar lära känna Tesla lite mer. I skogen har hon blivit lite pigg men har fått kroppskontrollen över mig själv och har lättare att hålla henne ute nu. Nu kan jag säga ifrån med hela kroppen och ändå ha kvar min balans i sadeln. Dock fick jag smaka på lite ridhussand i söndags när jag skulle hoppa. Men det var absolut inget hästen gjorde, utan det var min otroligt dåliga balans som spökade. Dock är det bara att ta nya tag och försöka snart igen.

För någon vecka sen åkte jag även iväg tillsammans med min kille, och hans pappa. Vi åkte nästan hela vägen till Mariannelund för att kolla på ett hästsläp,Ett Cheval Liberte var det. Blev ett köp och nu står det för lite småfix hos min pojkväns föräldrar. Lite el som ska fixas och även lite belysning. Kanske ska även golvet bytas men det såg lovande ut för någon dag sen. Förhoppningsvis slipper jag byta golv iår ifall. Men men nu ska jag snart krypa ner och sova lite, tänkte gå upp tidigt imorgon för att hinna med allt som ska hinnas med.

//Irmeli

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *