Otur

Otur

Det har nu hunnit bli torsdag redan, på lördag har Tesla varit hos mig en hel vecka. Jag har njutit av att vara i stallet och umgås med min häst. Hon trivs bra och är hur snäll som helst. Kom till ro relativt direkt när hon kom till mig. Just nu går hon själv men när alla hästarna är tillbaka från sommarbetet är tanken att hon ska få en hagkompis.

I måndags tänkte jag skritta ut med en stallkompis för att visa lite vägar och så. Dagen innan hade jag gått samma runda som vi hade tänkt skritta. Åkte ut efter att ha grillat lite med släkten till stallet. Väl framme så gjorde jag i ordning Tesla för att rida. Tog ut henne och skulle sitta upp. Hinner få i ena foten i stigbygeln och är i luften ovanför henne, när hon troligtvis blir antagligen rädd eller att hon kände sig inträngd så hon hoppar iväg, jag flyger som en liten vante. Landar med en rejäl smäll i backen med huvudet först. Slog i både huvud axel och höft rejält, så in med hästen och sen vidare mot akuten för att röntgen. Vi trodde först att nyckelbenet var brutet då jag hade otroligt svårt för att röra mig.

Väl på akuten fick vi snabbt komma in och läkare kollade på mig. Sen iväg till röntgen, där konstaterades som tur är att inget var brutet. Jag hade haft riktig tur att jag bara fått en ordentlig smäll. Fick ringa hit min pojkvän så han kom i tisdags då jag knappt kunde röra armen. Att klä på sig gick ej och därmed kunde jag inte göra något i stallet heller.

Idag torsdag kan jag röra mig mer vilket glädjer mig jätte mycket. Hoppas på att kunna sitta upp och börja rida nästa vecka igen. Dagarna som har varit har jag ändå lyckats longera Tesla lite. Dock med hjälp i ena varvet. Idag longerade jag henne helt själv och hon var galet finn! Inga inspänningar och hon jobbade så otroligt fint. Så nöjd och glad för min fina häst.

Tesla efter dagens longering. <3

Nu kan jag även börja leta lite hjälm, min går ej att använda efter det fallet. Så har ni lite tips så kommentera gärna ! 😀

//Irmeli

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *