Häst så långt ögat når

Häst så långt ögat når

Hej på er igen! Nu har jag varit lite frånvarande i några dagar. Det beror på att jag dels fått kollegor som börjat jobba tillsammans med mig och det har varit en del att göra på jobbet. Har under veckan börjat longerat igång lite hästar som stått hemma under vintern, dem ska börja gå läger på lördag och behöver komma igång lite grann.

Måste säga att jag verkligen gillar att longera hästar, Man får en bra uppfattning om det på marken samtidigt som man ändå kan träna dem utan ryttare på sig. När jag longerar brukar jag ha en gjord med ett schabrak under, ibland utan. Jag använder mig av vanliga inspänningstyglar. Finns många olika att välja mellan men brukar bara ta ett par vanliga som sagt. Dels har jag inte haft erfarenheten av en häst som behövt något annat utan de flesta funkar fint på vanliga. När jag hade foderhäst hemma så longerade jag oftast en gång i veckan. Sen när jag hade en annan foderhäst hemma så longerade jag den lite oftare då den inte gick att rida. Samtidigt ska man inte longera för mycket då det sliter otroligt mycket för häst att gå på volt hela tiden med. En tumregel som mina lärare lärde mig när jag gick på gymnasiet var att inte longera mer än 20 minuter.

Skrev tidigare om att jag var sugen på att testa en häst som jag fick upp ögonen för, Jag provade honom i söndags kväll och tyckte det var en jätte mysig häst. Den behöver dock ridas till mer då den dels är ung men samtidigt lite grön för sin ålder. Kanon snäll för att vara 5 tror jag att den var.

Min fd foderhäst kom hem i tisdags.
Hästen jag provade.

//Irmeli

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *